Otvorena spojna cesta Peličeti-Pomer

Bez autora
Jul 06 2011

U promet je pušten dio Istarskog ipsilona, spojna cesta Peličeti - Pomer u dužini od oko 8 kilometara. Investicija iznosi više od 172 milijuna kuna, a gradnja je trajala godinu dana. Spojna cesta služit će kao pristupna cesta prema južnom dijelu Istre te kao pulska obilaznica. Investitor je koncesionar istarskog ipsilona - Bina Istra, a cesta je dana na upravljanje Županijskoj upravi za ceste. Dionica ima dva prometna traka, a na sjeveru je spojena s Istarskim ipsilonom preko čvora Pula. Ima pet križanja s lokalnom cestovnom mrežom, od kojih su četiri kružna toka, a projekt obuhvaća jedan vijadukt i četiri podvožnjaka koji su dio putnih prolaza. Ceste su od iznimne važnosti kako bi se zaokružila turistička ponuda i u konačnici dostigla visoka razina konkurentnosti na Mediteranu. Istra će realizacijom projekta Brijuni-Rivijera biti najkompletnija regija na Mediteranu.

Otvorena spojna cesta Peličeti-PomerU promet je pušten dio Istarskog ipsilona, spojna cesta Peličeti - Pomer u dužini od oko 8 kilometara.

Investicija iznosi više od 172 milijuna kuna, a gradnja je trajala godinu dana.

Spojna cesta služit će kao pristupna cesta prema južnom dijelu Istre te kao pulska obilaznica. Investitor je koncesionar istarskog ipsilona - Bina Istra, a cesta je dana na upravljanje Županijskoj upravi za ceste.

Dionica ima dva prometna traka, a na sjeveru je spojena s Istarskim ipsilonom preko čvora Pula. Ima pet križanja s lokalnom cestovnom mrežom, od kojih su četiri kružna toka, a projekt obuhvaća jedan vijadukt i četiri podvožnjaka koji su dio putnih prolaza.

Istarski župan Ivan Jakovčić otvarajući cestu naglasio je da su ceste od iznimne važnosti kako bi se zaokružila turistička ponuda i u konačnici dostigla visoka razina konkurentnosti na Mediteranu. Prema njegovoj će ocjeni Istra realizacijom projekta Brijuni-Rivijera biti najkompletnija regija na Mediteranu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik